05 май 2012

EUR/USD 05 Май 2012

Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
8ч.                                            Двойката се  насочи към стабилната подкрепа по дъната на индикатора
 //червената стрелка//. 
Ако имаме предвид, че тази подкрепа все още не е преминала в горната част на осцилатора//над нулата//,  можем да очакваме, че няма да бъде пробита и ще продължи да бъде трамплин осигуряващ стабилен отскок. 
Зная, че от месеци "мечките" с трепет очакват подновяване на низходящият тренд но, до като тази подкрепа остава устойчива, за подновяване на "доларов" тренд, е рано да се говори.


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
4ч.                                             На графиката ефектно се проектира формация триъгълник, в неговата финална фаза.
Цената се ориентира към долното рамо на същият, послушно отскачайки от съпротивата по върховете на индикатора фиксирайки локален връх, а след това пресече нулата на осцилатора за финален сиунг на рейнджа.
Пробива на Подкрепите и при двете възходящи вълни B  и D, както и нулата на индикатора, индикират техният финал, демонстрирайки отличните нива за къси входове в рамките на рейнджа.


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер

2ч.                                            На графиката е показано работното броене на триъгълник  в неговият заключителен суинг. Можем да разглеждаме текущият спад, като (а) под вълна на Е, с перспектива за корективна (b) и финално (c) от  abc на  E вълна на формацията.
Аргументи в полза на тази идея можем да търсим  в липсата на   "дивергенция" на тази Е вълна , така добре  очертана при финалите на А и C  вълни//червените стрелки//.
В редки случаи на този последен спад , се реализира  триъгълник като самата Е вълна
При формация триъгълник, Е вълните, често са объркани и неясни, засилени от не сигурността на пазарните участници, добавяйки своите въпросителни за посоката след излизане от тази консолидация.


Заключение:
Триъгълниците са тренд потвърждаваща фигура и естественото развитие, след излизане от тази формация, е да продължим в посока на основният средно срочен тренд. 
В даденият случай, настоящият триъгълник, би заел ролята на B вълна от АBC с перспектива за възходящ пробив за C вълна в посока успоредна на дъното .
Разбира се, можем да видим и различни варианти, като "реверсиращ" триъгълник, но ако се вгледаме внимателно, в съпътстващите двойки usd/chf  и eur/jpy, както и подкрепите реализирани при тях, то времето за излизане от рейнджовата структура, все още не е настъпило. 
Все пак доказателство за тази реалност, би било пресичане  подкрепата на 8ч. или съпротивата на 4ч.,  но до като те остават здрави и непокътнати двойката ще стои стегната в рамките на текущият рейндж.


Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!