08 май 2012

EUR/USD 08 Май 2012


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер

8ч.                                            Седмицата започна със силен спад пробивайки солидната подкрепа която поддържа тенденцията от началото на годината. 
Въпреки обстоятелствата, довели до тази реалност, цената покачи също така рязко и се върна обратно в рейнджа.
Въпросителната, чийто отговор ще получим идните дни е, дали този пробив е фалшив  и индикатора ще се завърне стабилно над подкрепата или оставяйки под нея, ще създаде предпоставка за нова реалност.


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
2ч.                                            На графиката се вижда работно броене формация триъгълник.
Финалните Е вълни, често пробиват долното рамо на същия в подвеждащо движение и са чудесен вход за дълги позиции с плитък стоп. Разбира се, цената се върна обратно в рейнджа и към момента структурата за която говорим  остава в сила, а страничното движение конфигурирало тази фигура продължава да бъде актуално.
Това което можем да очакваме идните дни е, оставане в рейнджа и ориентиране на двойката за пробив на горното рамо  съпротивата на индикатора и триъгълника.


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
месец                                        Зная, че повечето играчи са объркани от острият спайк с който започна седмицата.
 Вероятно пазарните настроения са разнопосочни и създават колебание в решенията на участниците. 
Това което може да даде увереност е голямата графика, а по точно, до като цената е над  400 на индикатора и над нулата на осцилатора, не можем да говорим за същински пробив, а по голямата вероятност е, за оставане в до сегашната консолидация  и  първоначален ориентир - горното рамо на триъгълника//осцилатора.


Заключение:            Трябва винаги да се водим от постулата, че ако имаме тренд, то по вероятно е той да продължи, от колкото обратното.
 Разбира се и това ще се случи един ден, но до като  се прояви т.е. получим всички доказателства за тази нова реалност, ще очакваме двойката да остане в съществуващият рейндж. Покачване над подкрепата на 8ч. ще потвърди идеята, а спускане под 400 и нулата на осцилатора на месечна графика, ще създаде нова картина, върху която да създадем новата перспектива на двойката


Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!