01 май 2012

EUR/USD 01 Май 2012

Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер

8ч.                          На графиката, недвусмислено се проектира възходяща перспектива, в рамките на рейнджова структура.
 Солидната подкрепа по дъната на индикатора, отхвърля всяка идея за подновяване на средно срочният низходящият тренд , до като тази подкрепа не бъде пробита. В доказателство, съпротивата по върховете //червената линия// , заедно с нулата на осцилатора беше пробита категорично в потвърждение на горната теза.


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
4ч.                             На графиката се очертават добре горно и долно рамо, текущо формиране на локално връхче  на вълна D , с перспектива за финална вълна  E на вероятен триъгълник. Тезата се подхранва от тестване на линията по върховете на индикатора, която би следвало да доведе до кулминиране на цялото движение на под-вълна D. 
Това което можем да очакваме е, отразяване от горното рамо на триъгълника //съответно съпротивата на индикатора//и локален ревърс, който ще търси потвърждение с пресичане на нулата на индикатора и посока за троен тест на така фиксираното дъно и долното рамо на триъгълника.




Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер





2ч.                            На графиката, възходящата тенденция  опря плътно до съпротивата по върховете на индикатора //червената линия //  в двоен тест на същата. 
Цената послушно отскочи от нея, оставяйки стегната в рамките на ограниченият  "ъгъл" на подкрепа и съпротива.
В същото време, подкрепата и на двата времеви периода, създава здрава основа. 
Пресичането на една от двете,  би отговорило на въпроса,  как ще се развие рейнджовата структура. 
Пробив на подкрепата,  ще потвърди финала на вълна D  и ще осигури тежест за следващият суинг на рейнджа, под формата на вълна  E от формация триъгълник.
Пробив на съпротивата на индикатора, ще даде ускорение до 38%Фибо.

Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер

30 мин.               Двойката се движи  мъчително и загуби темперамент, така типично за четвърта D  вълна.  
Доказателство за очакваният ревърс, би било пресичане на подкрепата при малката графика - 30 мин.. 
Момента е особено подходящ за откриване на къси позиции около  и над петъчният връх с плитък стоп, над горното рамо на триъгълника .

 Заключение.                Възходящият тренд   е демонстриран на всички фреймове на графиките, като средно срочната низходящата перспектива за сега не е актуална.
Очакваме формиране на локален връх, при който рейнджовата структура,  да се развие в вариант триъгълник с текущ финал на вълна D или при пробив на червената съпротива на графика 2ч., ще ускори до 38% Фибо.
До като  подкрепата  на 8ч. не бъде пробита, за подновяване на средно срочният низходящ тренд, не може да се говори. 



Забележка:  
Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!