24 май 2012

EUR/USD 24 Май 2012

Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
Месец                                На графиката е демонстриран паралел между пробива създал дълго годишен доларов тренд през 1996г.  и настоящата реалност.
Имаме три условия за да потвърдим материализиране на нов такъв тренд.
1. Цената да остане устойчиво под 23 \Moving Average/ - бялата МА 
- което вече е изпълнено -  стрелките на графиката.
2.Индикатор DPO 23 да пробие устойчиво нулата на осцилатора 
- което вече е изпълнено - стрелките по индикатор DPO 23.
3.Индикатор  DPO 80 да пробие устойчиво и затвори месеца под нулата на осцилатора 
- което вече  е изпълнено.   Настоящата стойност е -0020.


Разбира се, третото условие изисква да видим ниво под нулата затворено на месечена база. 
По тази причина и настоявайки за консервативен подход, трябва да изчакаме края на месеца за да обявим нов дълго годишен доларов тренд. 
До тогава, настоящото движение, е възможно да се окаже част от поредната флуктоация на пазара.


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
2ч.                             Двойката излезе от три вълновата корекция и продължи острият спад.
Днешното движение отрече очакването за по голяма консолидация, като не способността на двойката за по голяма корекция демонстрира опасенията на пазара. 
Това което можем да видим на графиката е  възможността за нова дивергенция, но до като не видим нейната завършеност, остава само хипотеза без потвърждение.
До пресичане на съпротивата по върховете на индикатора /// падащата линията и стрелките// , низходящата тенденция остава не нарушена.


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
Ден                                             За да намерим отговор, какво можем да очакваме, е добре да потърсим паралел при двойката EUR/JPY.
На графиката е представено работно броене - Краен диагонал - 4-та вълна - текуща b под-вълна.
Аргумент за същото намираме на индикатора, където настоящият спад, ще намери силна подкрепа по дъната 
/// стрелките по възходящата подкрепа на DPO 80///.
Към днешният ден, индикатора тества тази подкрепа, като е възможно да видим и фалшив пробив, добре демонстриран при предходната дивергенция в края на 2011г.
Същата, ще отрази настойчивостта за спад при двойката и даде основание за C  вълна от цялата 4- та на диагонала.
Горното, не отрича низходящата перспектива в средно срочен план, а по скоро подсказва за нова корекция през идните месеци, предхождащи  финален срив за последната 5 -та вълна на диагонала.




Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
2ч.                                        На по малката графика, добре се проектира низходящата тенденция , като само пробив на съпротивата /// линията по върховете на индикатора и стрелките върху нея/// би дал основание за финал на цялото движение на долу и  навлизане в корекция за C вълна от 4 -та корективна на Краен диагонал.


Заключение:
На всички времеви периоди,  имаме осъществен пробив в низходяща посока, включително и  на седмична и месечна графика като само затваряне на месечна база под нулата на осцилатора остава въпросителна, която поддържа интригата.
Убедително затваряне под необходимите стойности документиращи новата реалност, ще даде всички задължителни доказателства за потвърждаване на нов дълго годишен про-доларов тренд.
Добре е да се има предвид, че събитията довели до този трус на пазара, не могат да бъдат аргументирани със стабилна и добре изразена тенденция.
Напротив, инвеститорите са под явен стрес добре демонстриран на графиките, изпълнени с нерв и повлияни не токова от пазарни фундаменти, а по скоро от конюнктурни фактори, които безспорно формират настоящата реалност, но в никакъв случай не може да бъда разглеждани като стабилен и устойчив тренд.
Ключовите по отношение на новата тенденция пробиви, както и затваряне на седмична и месечна база,  под нулата на осцилатора, би потвърдило уклон вече създаден на всички по ниски фреймове, а събитията оцветили последните седмици да бъдат необходимият спусък задействал осъществяването на новата реалност на финансовите пазари.


Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!