04 май 2012

EUR/USD 04 Май 2012


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер

8ч.                            Двойката остава в рамките на широка консолидация от февруари месец т.г. и търси своето определение за финална вълна Е на формация триъгълник.
Солидната подкрепа по дъната на индикатора осигурява необходимата стабилност и не позволява "мечите"настроения да обърнат тенденцията. 
До като тази подкрепа остава валидна, за подновяване на низходящият тренд, не може да се говори.


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
2ч.                            На графиката се проектира формация триъгълник,  текуща вълна Е, с ориентир - долното рамо на триъгълника.
 След вчерашният темпераментен пробив,  двойката загуби ускорение и прояви по скоро нерв, за финала на под-вълна (а) на вълна Е.  Това което може да се очаква в последният ден на седмицата е, да видим корективна  (b) на E и финално (C) на Е вълна.
Добро място за ниско рисков вход се явява тест над нулата на горният индикатор //стрелката//, след което да ускори за финална (c) на Е вълна
Добре е да се знае, че петите вълни на формация триъгълник, често са тромави и не определени, възможно е дори да не тестват долното рамо на триъгълника така, както и да направят фалшив пробив, преди да обърнат посока. 

Заключение:
Тази формация обикновено е тренд потвърждаваща и резонният отговор е да очакваме подновяване на средно срочният възходящ тренд. 
Потвърждение за същото, ще бъде пробив на съпротивата по върховете//долният индикатор// .
Естественото развитие на тренд потвърждаващата линия, можем да търсим в посока успоредна на основата на триъгълника.
Има още една хипотеза която използва Технически анализ ,а тя е  "реверсиращ" триъгълник. 
Разбира се, според вълновият подход, това са по скоро поредни "първи" и "втори" вълни нагнетени в малък ареал и подсигуряващи енергия за силно и енергично движение.
Дали ще останем в съществуващият рейндж или кой от двата описани варианта, би предпочел пазара, ще видим много добре, при пробив на съпротивата или подкрепата така добре очертани по върховете и дъната до момента. 


Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!