29 май 2012

EUR/USD 29 Май 2012

Кирил Тюлев 
кликнете върху графиката за по голям размер
Месец                                Двойката тества силната подкрепа на 200 МАЕ
 \Moving Average Exponential////червената над червените стрелки///, която се явява "ценови хребет", формално документиращ възходящият период от 2002г. до сега.
На графиката е демонстриран паралел между пробива създал дълго годишен доларов тренд през 1996г.  и настоящата реалност.
Имаме три условия за да потвърдим материализиране на нов такъв тренд.
1. Цената да остане устойчиво под 23 \Moving Average/ - бялата МА 
- което вече е изпълнено -  черните стрелките на графиката.
2.Индикатор DPO 23 да пробие устойчиво нулата на осцилатора 
- което вече е изпълнено - стрелките по индикатор DPO 23.
3.Индикатор  DPO 80 да пробие устойчиво и затвори месеца под нулата на осцилатора 
- което вече  е изпълнено.   Настоящата стойност е -0066.


Разбира се, третото условие изисква да видим ниво под нулата затворено на месечена база. 
По тази причина и настоявайки за консервативен подход, трябва да изчакаме края на месеца за да потвърдим нов дълго годишен доларов тренд. 
До тогава, настоящото движение, е възможно да се окаже част от поредната флуктоация на пазара.
 
Кирил Тюлев 
кликнете върху графиката за по голям размер
Ден                             Нека потърсим допълнителна информация при двойката USD/JPY
 На графиката е проектирана възходящата права по дъната на индикатора. 
Същата се явява подкрепа като цената коректно отскача на всеки тест. - /// стрелките на индикатора///.
Това което можем да отбележим е оформящата се дивергенция на все по ниски дъна при графиката, в контра пункт на все по високите дъна при индикатора.
23 \Moving Average/ затвори деня на нива 79.90 и в този смисъл до като тази динамична съпротива не е преодоляна на дневна графика, естественото тежнение на графиката ще бъде към тест на описаната подкрепа, отнемайки ресурс от долара и давайки глътка въздух на еврото при двойката EUR/USD.




Кирил Тюлев 
кликнете върху графиката за по голям размер
Ден                                             За да намерим отговор, какво можем да очакваме, е добре да потърсим паралел при двойката EUR/JPY.
На графиката е представено работно броене - Краен диагонал - 4-та вълна - текуща b под-вълна.
Аргумент за същото намираме на индикатора, където настоящият спад, ще намери силна подкрепа по дъната /// стрелките по възходящата подкрепа на DPO 80///.
Към днешният ден, индикатора тества тази подкрепа, като е възможно да видим и фалшив пробив, добре демонстриран при предходната възходяща права в края на 2011г.
Тази подкрепа, ще отрази настойчивостта за спад при двойката и даде основание за  C  вълна от цялата 4- та на диагонала.
Горното,  не отрича низходящата перспектива в средно срочен план, а по скоро подсказва за нова корекция през идните месеци, предхождащи  финален срив за последната 5 -та вълна на диагонала.
 
Кирил Тюлев 
кликнете върху графиката за по голям размер
Седмица                          На графиката можем да намерим допълнителен аргумент в полза на развитата хипотеза, а по точно, силната дивергенция развита от 2009г. насам /// червените стрелки ///.
Това което ясно се проследява на графиката е,  как подкрепата  в лицето на възходящата права по дъната на индикатора отразява всеки тест /// черните стрелки /// и  има резон да очакваме същото, още повече, след като конвергира с дневна графика и индикатора по нея.
Кирил Тюлев 
кликнете върху графиката за по голям размер
2ч.                                     Естественият въпрос е, кога можем да очакваме оформянето на дъно и ревърс.
 Отговор на същият можем да намерим на малката графика където  добре се проектира низходящата тенденция , като само пробив на съпротивата 
/// линията по върховете на индикатора и стрелките върху нея/// 
би дал основание за финал на цялото движение на долу и  навлизане в корекция за  C вълна от 4 -та корективна на Краен диагонал. 
Това което допълва картината през днешната сесия е, дивергенцията която се оформя//червените стрелки, която дава основание да очакваме потвърждение на локално дъно и пробив на силната подкрепа по върховете на индикатора.




Кирил Тюлев 
кликнете върху графиката за по голям размер
2ч.                             Двойката  остава  стриктно в ценовият канал,  но подава добра корелация на същия фрейм с евро/йена и долар йена.
 До като същата  остава в канала, силният спад ще държи цената в рамките на двете рамена  с ясно изразен тренд надолу, съответно - До пресичане  съпротивата по върховете на индикатора /// падащата линията и стрелките по нея// , както и горното рамо на ценовият канал,  низходящата тенденция остава не нарушена. 
Все пак, разглеждайки споменатата корелация, тук също  е потвърдена дивергенция //червената стрелка///, което дава двойно основание да очакваме потвърждение за локално дъно и корекция, аргументирана при  EUR/JPY.




Заключение:
На  ниските фреймове, имаме дивергенция при EUR/USD и EUR/JPY. Същото доказва добрата корелация между двете двойки. За сега дивергенцията е двойна
//с две дъна// и формирането на трето такова ще даде потвърждение за локално дъно и навлизане в корекция описана при EUR/JPY.
Ако игнорираме настоящото, то трябва да се има предвид че:
На всички времеви периоди,  имаме осъществен пробив в низходяща посока,  включително и  на седмична и месечна графика като затваряне на месечна база под нулата на осцилатора остава въпросителната, която поддържа интригата.

Убедително затваряне под необходимите стойности документиращи новата реалност, ще даде всички задължителни доказателства за потвърждаване на нов дълго годишен про-доларов тренд.

Добре е да се има предвид, че събитията довели до този трус на пазара, не могат да бъдат аргумент за стабилна и добре изразена тенденция.
Напротив,  инвеститорите са под явен стрес добре демонстриран на графиките,  изпълнени с нерв и повлияни не толкова от пазарни фундаменти, а по скоро от конюнктурни фактори, които безспорно формират настоящата реалност, но в никакъв случай не може да бъда разглеждани като стабилен и устойчив тренд.

Ключовите по отношение на новата тенденция пробиви, както и затваряне на седмична и месечна база,  под нулата на осцилатора, би потвърдило уклон вече създаден на всички по ниски фреймове, а събитията оцветили последните седмици да бъдат необходимият спусък задействал осъществяването на новата реалност на финансовите пазари.


Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!