10 май 2012

EUR/USD 10 Май 2012

Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
8ч.                                            Изминалият  ден, не успя да даде отговор на всички тревоги на инвеститорите, което се проектира на графиката. 
Двойката  тества дъното от началото на седмицата, в стремеж да излезе категорично от близо три месечният рейндж и поднови низходящото си движение.
Доминиращата подкрепа бе пробита и дава твърди основания в тази посока.

Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
Месец                                      Трябва да кажем, че една голяма част от от задължителните аргументи за подновяване на доларовият тренд са налице, а по точно:
Нека разгледаме настоящият момент спрямо предишният низходящ пробив през 1996г.
Ситуацията от тогава се потвърждава, като горният индикатор е пробит категорично и 1996г, както и в сегашният момент//стрелките на горният индикатор//. 
Същото можем да кажем и за 23 \Moving Average/, при който и сега и през 1996г остава твърдо над цената на графиката//белиат МА//.
Единственото което остава за да бъде потвърден средно срочният доларов тренд е, да видим пробив и на долният индикатор, където към момента осцилатора е на нива  0335 и все още нулата на осцилатора не е преодоляна.Ако и когато това бъде осъществено, ще имаме категорично доказателство, че същият е в сила.


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
1ч.                                            Една нотка на съмнение добавя и малката графика, където се виждат дивергенциите на А и C вълни предхождащи локален обрат//червената и черната стрелки.
Същото можем да видим в сегашната ситуация, където нова дивергенция //зелените стрелки// ни подават възможност за реализиция на ново локално дъно.
Всичко това показва колко е изнервен пазара в очакване на поредната еквилибристика на "чиновниците" в нелепото си упорство да спасяват неспасяемото.


Заключение:  Пазара продължава да бъде под стрес в очакване на "чудото" под формата на поредната намеса, която да съхрани статуквото и удължи агонията. 
Имаме повечето аргументи в посока подновяване на средно срочният доларов тренд, като пробив на силната подкрепа на 8ч, както и на месечна графика - пробив под 23МА  и пробив под нулата на осцилатора на 23DPO.
За да бъдем коректни, трябва да изчакаме същото и на долният индикатор на месечна графика т.е. осцилатора да мине под нулата и на 80DPO.
До тогава пазара ще бъде повлиян повече от вербални интервенции, слухове, политически изказвания и ще се лута в а'логично крайности.





Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!