02 май 2012

EUR/USD 02 Май 2012


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер

8ч.                             На графиката, имаме ясно изразена възходяща тенденция в рамките на рейнджова структура. Същата е осигурена от солидната подкрепа по дъната на индикатора.
 Пробива на съпротивата по върховете на индикатора //червената линия//, която бе пробита категорично, заедно с пресичане на нулата на осцилатора, също добавя нов аргумент в потвърждение на горното. 
До като цената продължава да отскача от описаната подкрепа, възходящата тенденция,остава не нарушена.



Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
4ч.                    На графиката,  виждаме проекция на хипотеза триъгълник. Индикатора прави плътен тест на съпротивата по върховете и ако идеята се потвърди, би следвало да очакваме отскок от тази съпротива в посока финална вълна E



Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер

2ч.                                Работна хипотеза,  формация триъгълник, в търсене локален връх на вълна D.  Текущо под вълна Ц под формата на  краен диагонал. Това което очакваме, е да видим финален тест  и малък пробив на горното рамо на диагонала, след което цената да потърси финална вълна Е.
 Аргументи за горното, са: пробитата подкрепа на индикатора, както и тройният тест и отскок от съпротивата . Потвърждение на идеята ще бъде формиране на дивергенция и пробив на нулата на осцилатора.


Заключение: 
Двойката остава във възходяща перспектива в рамките  на странично движение на ареала  1.30 - 1.35
До пробив на подкрепата на 8ч. за подновяване на низходящата  идея, не може да се говори. 
Пробив на съпротивата на осцилатора на 2ч. и 4ч., би ориентирала двойка в посока върха на рейнджа  - 38.2% Фибоначи. и би отрекла хипотеза триъгълник, очертан на същите фреймове.


Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива
 и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!