11 май 2012

EUR/USD 11 Май 2012


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
Месец                                   Днешният ден, не донесе така очакваната от инвеститорите развръзка и "Гордиевият възел" остана не разсечен.
За да бъдат изпълнени всички условия за потвърждаване на низходящата реалност, трябва да имаме изпълнени условията добре демонстриране на графиката през 1996г. а именно:
1. Двойката да остане убедително под  23 \Moving Average/, което е изпълнено //стрелките на 1996г//.
2. Нулата на осцилатора да бъде пресечена надолу убедително и месеца да затвори под това ниво, което все още не е изпълнено. Настоящо ниво е  0336.
До като това условие липсва, не можем да бъдем категорични в потвърждаването на средно срочният доларов тренд.

Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
Седмица                          На седмична графика, добре се проектират подкрепите които са определили дъната на цялото движение//стрелките// по Ветрилото на Фибоначи. 
Видно е, настоящата динамична подкрепа която е тествана два пъти и е очаквано да бъде ключова за цялото низходящо движение. 
Това което можем да приемем, че едва след нейното преодоляване, ще видим категорично доказателство за излизане от рейнджа  и ускоряване на движението.



Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
1ч.                                             Вчера коментирахме очертаващата се дивергенция, която подсказва за оформяне на локално дъно.//стрелките//
Разбира се, графика на 1ч. е твърде не състоятелна за голямото движение, но като цяло след пробива на индикаторите DPO на 2ч. 4ч. и 8ч., както и долното рамо на триъгълника имаме работна хипотеза финал на Е вълна със фалшив пробив.
 Тази дивергенция, както и Локалното дъно биха потвърдили идеята.
 Петъчният ден често е наситен с динамика която може да определи  посоката на двойката. 
Пробив на описаните подкрепи на седмична и месечна графика, би отрекла работната хипотеза и изправила пазара пред нова средно срочна реалност.


Заключение:
Двойката продължава да търси своето определение и яснота .
Имаме доста основание да мислим в посока излизане от рейнджа на последните месеци, но до като необходимите условия не бъдат изпълнени, добрият инвеститор остава консервативен в поведение и знае кога да насити своята активност. 
До като необходимите условия за нов тренд не са изпълнени, работната хипотеза - фалшив пробив след Е вълна остава валидна, а едно ново  локално дъно ще даде тежест така необходима в тези неясни и объркани дни.





Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!