12 май 2012

EUR/USD 12 Май 2012


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
Седмица                                  На седмична графика и индикатор - Ветрило на Фибоначи, добре се проектират основните подкрепи, повлияли за оформяне на дъната след върха на 1.60+
Към момента имаме стабилна подкрепа, която е тествана вече два пъти от 2010г насам. 
Това което можем да очакваме трети тест на същата което ще се окаже решаващо за подновяване на про-доларовият средно срочен тренд. При пробив, движението ще ускори спада си до статичните подкрепи на дъната от началото на кризата до сега, а по точно 1.26+ а след това 1.24 и 1.19


Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
Месец                                      На графиката можем да търсим основното потвърждение за обрат и подновяване на низходящият тренд. 
За да имаме увереност за това трябва да бъдат изпълнени три условия както през 1996г, а по точно:
1. Цената да остане под 23\Moving Average/, което вече е осъществено
2.Средният индикатор - 23DPO да пробие убедително нулата на осцилатора, което вече е изпълнено
3. Долният индикатопр - 80DPO да бъде пробита убедително нулата и месеца да затвори под това ниво. То все още не е изпълнено, а ивото на затваряне на седмицата е +0311.
Наличието и на трите задължителни условия, биха дали основание, за така необходимата сигурност на инвеститора,  да открива своите  с ниско рискови позиции.



Кирил Тюлев
кликнете върху графиката за по голям размер
1ч.                            На малката графика добре се очертава дивергенция, която подава възможност за локално дъно.
Същото, подкрепя идеята за ограничаване на пробива поне за сега и евентуално завръщане в рамките на рейнджа, доминиращ пазара през последните месеци.

Заключение:
На графики 2ч., 4 ч. и 8ч. имаме категоричен пробив на рейнджа в низходящата посока. Картината би била пълна, но добрият инвеститор, внимателно се пази от вземане на решения с предизвестен характер. Често това е капан и за да се избегне уловката за "фалшив пробив" има условия които биха дали потвърждение за откриване на ниско рисков профил.
До  потвърждаване на този пробив, картината остава неясна, политическите фактори доминират на пазара и не бива да се отхвърля хипотезата  B  вълна развита като триъгълник.
Трябва да имаме предвид, че цената би ускорила рязко след пробив, нещо което не виждаме за сега.

Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъдат приемана като инвестиционен съвет !!!