08 октомври 2012

EUR/USD USD/CHF EUR/JPY USD/JPY 08 ОКТОМВРИ 2012г.

Forex Moving Direction / Форекс Движение Посока
Изминалата седмица продължи неувереността на пазара изразено в мудно и тромаво корективно движение,  основна причина за това да се вмествам с коментар само веднъж в седмицата.
При една по добре изразена динамика, ще добавя коментар, който да допълва случващото се и подава яснота за перспективата.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
Седмица
На по голямата графика, няма нещо което да е променило основната нагласа.
Изминалата седмица премина  монотонно и единствено традиционното петъчно "изцеждане" добави нотка на разнообразие.
Ще предложа работно броене, като основните акценти са двата правоъгълника при индикатора, както и дивергенциите които са демонстрирани при броенето.
Специално дивергенциите, много добре проявени при /c/ вълните, които се развиват в явни тройки от върха на 1.60+ от 2008г.
Бих искал да направя съпоставка с аналогичен /според мен/ период от 1997-1998г, оградени с правоъгълници на графиката.
Ако съм прав, би следвало да видим корективен спад до линията по дъната на индикатора, след което да проследим отскок от същата за финал на /с/ от abc  за А вълна корективна на спада от 1.49 надоло.
Ориентир за този спад би бил не само описаната линия по дъната, както и 23МА по настоящата графика.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Ден
Червеният индикатор остава над нулата и явно показва възходящата перспектива, същото имаме и на синият такъв, където линията по дъната ще ни покаже финно мястото за изчерпване на корективният спад, преди да видим покачването за  /с/ от abc  на  А  вълна - корективна на спада от 1.49 надоло.
 Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
 8ч.
На по малката графика, можем да проследим възходящата реалност в детайл, като ще търсим отскок от линията по дъната на индикатора.
Добър ориентир Също може да бъде и 200ЕМА, която е още една силна подкрепа освен линията на подкрепа.
До като същата остава не преодоляна, възходящата перспектива остава актуална.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
Месец
Една от двете двойки които считам  определящи за състоянието при EUR/USD, на месечна графика ни подава една възможност която си струва да разгледаме.
Двете стрелки по индикатора, както и квадратите на графиката, индикират аналогичните моменти за които искам да помислим.
Ако е вярно броенето за финал на 3 вълна от Краен диагонал, след пробив на нулата при индикатора, можем да очакваме движение в полза на долара, която да бележи началото на 4 та вълна от диагонала.
Ако не, би следвало да видим финален спад, който да тества долното рамо на диагонала - твърде силна подкрепа която отразява добре до момента всички напъни на мечките.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
Седмица
Това което очаквам е, да намерим силна съпротива при линията по върховете при индикатора за /b/ преди да видим финалното слизане за /с/ от abc  на  А вълна, корективна на покачването от 0.70 нагоре.
Добър ориентир е тест на 23МА, която би дала допълнителна притегателна сила за описаната корекция.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
Ден
Все пак, нека оставим голямите графики на времето и потърсим  настоящото на по малките такива.
Линията по върховете е силна съпротива, което би ограничила корекцията.
И двата индикатора са единодушни в низходящата тенденция и до преодоляването на същите, всяко покачване трябва да се разглежда като корективно.
Кирил Тюлев    EUR/JPY 
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
 Седмица
Графиката на двойката ясно показва категоричен низходящ тренд, но в същото време, една все по добре очертаваща се дивергенция спрямо индикатора.//червените стрелки/
Дъната прецизно отскачат от тази силна подкрепа по индикатора като добре прецизират всяко следващо дъно.
Всеки спад, при който тества подкрепата на индикаторите, за пореден път доказа силата на аргумента си и коректно отскача от нея, навлизайки в поредната корекция на спада.
Само преодоляване на нулата на индикатора на седмична графика, ще даде финал на цялият спад, като това видимо не се очаква в средно срочен времеви хоризонт. 

Настоящата дивергенция показва поне до сега, че Всеки спад завършва с двоен тест на линията по дъната на синият индикатор.
Това е причината, да очаквам подновяване на спада до повторен тест на 23МА , съчетано отново с повторен тест на подкрепата по дъната на синият индикатор. Кирил Тюлев    EUR/JPY 
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
 Ден
Другата двойка която има пряко отношение към EUR/USD, ако броенето до момента е правилно би трябвало да  демонстрира финала на 3 вълна от Краен диагонал , и началото на  А вълна от 4 та  на диагонала.
Това което очаквам е, в унисон с описните по горе двойки, да видим спад за /b/ до линията по дъната и финален спайк за /с/ от abc на А вълна на 4 та корективна от диагонала.
Кирил Тюлев    EUR/JPY 
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
 8ч.
Двойката отскочи от долното рамо на канала, съчетано с 200ЕМА и вратната линия на фигурата Глава и рамене от месеците март и април.
Очаквам спад за повторен тест на същите за финал на /b/ който да тества подкрепата по дъната на индикатора, преди да видим финалното покачване за /с/ от abc на А вълна.
Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
Седмица

Работното броене предложено тук  развива B вълна, като прецизно тества съпротивата по дъната на червеният индикатори.
Това което предстои да се изясни дали описаната корекция ABC, ще се развие под формата на триъгълник или като едно по високо C.
Така или иначе, до като червенията индикатор остава над силната подкрепа  по дъната, възходящата перспектива или поне рейндж остава актуална и за пробив на последното ценово дъно от началото на годината, е рано да се говори. 
Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
Ден
На дневна графика, линията по дъната ограничава спада на долара, като това което може да се очаква е, тест на локалното дъно при двойката, като само пробив на нулата или подкрепата по дъната на индикатора, би определило времето което ще изчерпи настоящият рейндж.

Заключение:
Намесата на Централните банки винаги създава мимолетен хаос на пазара заради прекомерни очаквания на играчите, но това което трябва да бъде ясно е, че основната картина остава същата, реалностите не са променени и след изчерпването на еуфорията от поредната намеса, подновяването на основните движения при двойките са неизбежни.
Динамичните съпротиви и подкрепи на МА и ЕМА на голямите графики, както и индикатора, ще ни дадат сигнал когато еуфорията започне да отшумява и реалностите отново станат основен фактор при отразяване на пазарната картина.
И при трите основни двойки, на седмична графика имаме очакван ре тест на 23МА, както и откат на силното рали продиктувано от поредната намеса на Централните банки, като динамичните подкрепи и съпротиви по индикатора ще ни покажат прецизно финала на настоящата корекция.
Едва след това, пазара ще ни покаже дали това движение ще се задълбочи или навлезе в поредният рейндж породен от несигурността на пазара повлиян така драматично от "спасителите" на статуквото.
Имаме ясна корекция която разглеждам при трите основни двойки като (а) и текущо (в) от abc на А вълна.
Нивата  на изчерпване на тази (b) ще открием предстоящата седмица след тестовете описани при основните двойки имащи пряко отношение към развитието при EUR/USD.

Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъде приемана като инвестиционен съвет !!!