15 октомври 2012

EUR/USD USD/CHF EUR/JPY AUD/CHF USD/JPY 15 ОКТОМВРИ 2012г.

Forex Moving Direction / Форекс Движение Посока

 Муден, тромав и най вече несигурен пазар, главно заради поредната намеса на Централните банки, което де мотивира участниците и изважда от активност дори и най рисково настроените инвеститори.
Играта на котка и мишка продължава с предизвестен край.
Правителствата винаги печелят битката в краткосрочен план, а инвеститорите в края на краищата печелят войната погледнато дългосрочно.
Колкото и правителствата да си купуват "време", неизбежното ще настъпи.


Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Седмица
До като пазара изчаква резултата от изборите в Щатите, както и поне някаква определеност извън това Централните банкери да наливат пари в кацата без дъно, ще поставя идеята развита в предните коментари, а по точно двата според мен идентични периоди, очертани с правоъгълници по индикатора.
Според представеното броене, имаме извървяно аbc от А вълна, подкрепено с дивергенция за финал на същата.
Текущо се развива финал на а и начало на b, която ще отскочи от линията по дъната очертана от дивергенцията, след което ще видим финален пик
зa  c от abc na  B корективна на спада от 1.49 надоло.
Едва след това - пресичане на линията на подкрепа, ще може да се мисли за подновяване на средно срочният доларов тренд.
Според моето броене, лявият правоъгълник демонстрира B корективна от ABC обхващаща периода 1997-1999г.
Според мен се развива аналогична ситуация, където разглеждаме също B корективна на спада от 1.49 надоло.
Съвсем съзнателно описвам броенето по индикатора, а не върху графиката, защото индикатора демонстрира твърде добре дивергенциите за /c/ вълните, след което имаме обрат на тренда.
Това развитие в "тройки" с дивергенция на /с/ вълни е основен аргумент за броенето развито до сега.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Ден
Описаната b под вълна трябва да срещне съпротивата по дъната на индикатора, след което да видим финално /c/  от abc на B вълна.
Този финален пик ще търси своето ограничение в горното рамо на Вилицата на Андрюс, което до момента се явява психологическа бариера за биковете.
Само преодоляване на линията по дъната, ще покаже изчерпване на възходящият напор и даде основание за подновяване на основният тренд.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 8ч.
На по малката графика ще видим прецизният тест на линията по дъната на индикатора.
Добре се демонстрират дивергенциите подали основа за корекциите.
Нормално е да очакваме тест на линията по дъната за финал на /b/, a след това да видим финалното /с/  от abc за B корективна на спада от 1.49 надоло.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Седмица
Хубава дивергенция/стрелките/ подават изчерпване на възходящата перспектива za A вълна.
Текущо B корективна на покачването от 0.70 нагоре в неговата /b/ под вълна.
Можем да очакваме тест на линията по върховете, която да ограничи настоящата корекция, преди да видим финалното цлизане за /c/ от abc на B корективна на спада от 0.99+ надоло.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Ден
В по едър план на синият индикатор се определя линията която следва да ограничи описаната корекция, след което да видим финалното слизане
за /с/ от abc на B корективна на спада от 0.99+ надоло.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 8ч.
На малката графика прецизно ще проследим финала на /b/под вълна за затваряне на дългите след тест на линията по върховете и отваряне на къси за финалното /с/ от abc на B корективна на спада от 0.99+ надоло.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
  Седмица
Графиката на двойката ясно показва категоричен низходящ тренд, но в същото време, една все по добре очертаваща се дивергенция спрямо индикатора.//червените стрелки/
Дъната прецизно отскачат от тази силна подкрепа по индикатора като добре прецизират всяко следващо дъно.
Всеки спад, при който тества подкрепата на индикаторите, за пореден път доказа силата на аргумента си и коректно отскача от нея, навлизайки в поредната корекция на спада.
Само преодоляване на нулата на червеният индикатор на седмична графика, ще даде финал на цялият спад, като това видимо не се очаква в средно срочен времеви хоризонт. 

Настоящата дивергенция показва поне до сега, че Всеки спад завършва с двоен тест на линията по дъната на синият индикатор.
Това е причината, да очаквам подновяване на спада до повторен тест на 23МА , съчетано отново с повторен тест на подкрепата по дъната на синият индикатор.Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
  Ден
Другата двойка която има пряко отношение към EUR/USD, ако броенето до момента е правилно би трябвало да  демонстрира финала на 3 вълна от Краен диагонал , и текущо развитие на  А вълна от 4 та  на диагонала.
Това което очаквам е, в унисон с описните по горе двойки, да видим спад за /b/ до линията по дъната и финален спайк за /с/ от abc на А вълна на 4 та корективна от диагонала.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 8ч.
Двойката подмина за малко  долното рамо на канала, съчетано с приблизителен тест на 200ЕМА и вратната линия на фигурата Глава и рамене от месеците март и април.
Очаквам спад за повторен тест на същите за финал на /b/ който да тества подкрепата по дъната на индикатора, преди да видим финалното покачване за /с/ от abc на А вълна.Кирил Тюлев    AUD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 4ч.
Пускам коментар за тази двойка заради отношението и към CHF с което искам да дам допълнителен довод за броенето развивано до сега в горните двойки.
Графиката ни показва двете дивергенции фиксирали локално дъно и обрата който следва.
Очаквам или директно покачване с първа цел 200ЕМА или след  отскок от линията по дъната за двойна дивергенция да потърсим очакваната цел.
Случващото се в тази двойка кореспондира добре с описаните по горе, като подава сигнал за временна слабост на франка, което би дало отражение при двойките USD/CHF и EUR/USD
Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Седмица

Работното броене предложено тук  развива B вълна, като прецизно тества съпротивата по дъната на червеният индикатори.
Това което предстои да се изясни дали описаната корекция ABC, ще се развие под формата на триъгълник или като едно по високо C.
Така или иначе, до като червенията индикатор остава над силната подкрепа  по дъната, възходящата перспектива или поне рейндж остава актуална и за пробив на последното ценово дъно от началото на годината, е рано да се говори. 
Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Ден
На дневна графика, линията по дъната ограничава спада на долара, като това което може да се очаква е, тест на локалното дъно при двойката, като само пробив на нулата или подкрепата по дъната на индикатора, би определило времето което ще изчерпи настоящият рейндж.

Заключение:
Намесата на Централните банки винаги създава мимолетен хаос на пазара заради прекомерни очаквания на играчите, но това което трябва да бъде ясно е, че основната картина остава същата, реалностите не са променени и след изчерпването на еуфорията от поредната намеса, подновяването на основните движения при двойките са неизбежни.
Динамичните съпротиви и подкрепи на МА и ЕМА на голямите графики, както и индикатора, ще ни дадат сигнал когато еуфорията започне да отшумява и реалностите отново станат основен фактор при отразяване на пазарната картина.
И при трите основни двойки, на седмична графика имаме очакван ре тест на 23МА, както и откат на силното рали продиктувано от поредната намеса на Централните банки, като динамичните подкрепи и съпротиви по индикатора ще ни покажат прецизно финала на настоящата корекция.
Едва след това, пазара ще ни покаже дали това движение ще се задълбочи или навлезе в поредният рейндж породен от несигурността на пазара повлиян така драматично от "спасителите" на статуквото.
Имаме ясна корекция която разглеждам при трите основни двойки като (а) и текущо (в) от abc на B вълна.
Нивата  на изчерпване на тази (b) ще открием предстоящата седмица след тестовете описани при основните двойки имащи пряко отношение към развитието при EUR/USD.

Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъде приемана като инвестиционен съвет !!!