29 октомври 2012

EUR/USD USD/CHF EUR/JPY AUD/CHF AUD/CAD USD/JPY 29 ОКТОМВРИ 2012г.

Forex Moving Direction / Форекс  Движение  Посока

Пазара продължава вече месец в бавен и мъчителен рейндж.
Причините за това са координираната намеса на Централните банки в опит за противопоставяне на пазарната реакция, както и предстоящите избори в Съединените щати на 6 ноември.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Седмица
Няма никаква промяна в развитието до сега и описано вече в четвърти пореден коментар.
Горното рамо на Вилица на Андрюс оказва съпротива.
Имаме извървяна А вълна от 1.49 надоло под формата на abc. текущо се развива В вълна с нейната /а/ , перспектива за /b/ корективна която трябва да опре на подкрепата по дъната на индикатора, след което да видим финално покачване за /с/ като край на описаната В вълна.
Считам, че случващото се е идентично с корекцията която виждаме на графиката през 1997-99г. като двете конфигурации са оградени с правоъгълници.
Дали пазара ще продължи да изчаква резултата от изборите на 06.11.12г. или ще намери своето развитите описано по горе, ще разберем през започващата седмица.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Ден
Тук ще се опитам да фокусирам внимание върху дивергенциите, които по мое мнение доста добре обрисуват финални "корони" под формата на двоен и троен връх/дъно - периода ноември-февруари т.г.
Настоящата дивергенция /също в правоъгълник, подсказва същата възможност за дълбока корекция, чието броене е описано на горната графика.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
8ч.
Двойката направи 2 теста на локалният връх, но индикатора демонстрира дивергенция, като силните подкрепа/зелена/ и съпротива/червена/ принуждават  към развръзка и избор.
Моето лично очакване е за пробив на подкрепата и бих бил сигурен на база графика и дивергенцията която се демонстрира, но, до 06.11.12г. има още поне седмица и половина което дава възможност за продължаване на отегчителният рейндж, като затишие, преди развръзка.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
4ч.
На малката графика, може да се проследи в детайл "короната" на локалният връх, дивергенцията която подава предпазливостта или изчерпването на биковете за сега или до изборите на 06.11.12г.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Ден
В подкрепа на горното можем да потърсим аргументи на двойката Долар Франк, където също имаме чиста дивергенция по дъната на индикатора и силната съпротива по върховете.
Видимо можем да очакваме тест на съпротивата, преди да застанем пред дилемата на коя от двете можем да очакваме пробив.
Разбира се, мъчителното очакване преди изборите в щатите, няма да подмине и тази двойка.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
8ч.
Добре и  в детайл на короната за локалното дъно, дивергенцията
//стрелките/, силната съпротива по върховете на индикатора и, както и времевият толеранс поне до изборите, преди да потърсим пробив на една от двете.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
4ч.
На малката графика, короната за локалното дъно, както и дивергенцията подаваща изчерпване на натиска на  мечките, до очакваната развръзка.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Седмица
Графиката на двойката ясно показва категоричен низходящ тренд, но в същото време, една все по добре очертаваща се дивергенция спрямо индикатора.// стрелките/
Дъната прецизно отскачат от тази силна подкрепа по индикатора като добре прецизират всяко следващо дъно.
Всеки спад, при който тества подкрепата на индикаторите, за пореден път доказа силата на аргумента си и коректно отскача от нея, навлизайки в поредната корекция на спада.
Само преодоляване на нулата на DPO80 индикатор на седмична графика, ще даде финал на цялият спад, като това видимо не се очаква в кратко срочен времеви хоризонт. 

Tова е причината, да очаквам подновяване на спада до повторен тест на 23МА , съчетано отново с повторен тест на подкрепата по дъната на синият индикатор.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
8ч.
Двойката е описана подробно в поне 4 коментара до сега от изминалият месец и не намирам причина да повтарям казаното.
Само ще опиша основните жалони: силна подкрепа по дъната основана на дивергенция от дъното през август, както и все още не завършена, но очертаваща се дивергенция по върховете, която в унисон с двойките описани по горе създават начертаната до сега картина.
Перспективата е спад в рамките на очертаният рейндж на графиката, а индикатора ще ни покаже очакваният пробив на подкрепата, като въпросителната е само сега или след изборите за които говорим.
Кирил Тюлев    AUD/CAD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
  8ч.
Отново добавям тази двойка, главно като отношение между две суровинни валути.
Ясен, чист и предвидим пазар, както  двойката е със демонстративни дивергенции и категорични пробиви, позволяващи предвидима търговия. Дивергенцията подала ни локалното дъно, както и пробива на нулата документирала обрата.
Лесен вход с добавка на корекцията, до оформянето на нова дивергенция за оформяне на локален връх.
Кирил Тюлев    AUD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 8ч.
 Отново коментар за тази двойка заради отношението на суровинната валута към CHF с което искам да дам допълнителен довод за броенето развивано до сега в горните двойки.
Ясни, видими дивергенции в един предвидим в яснотата си пазар.
Очакваме оформяне на поредната дивергенция, която да подаде локално дъно и пресичане на нулата за обрат.
Ясен, чист и предвидим пазар, както горната двойка е със демонстративни дивергенции и категорични пробиви, позволяващи предвидима търговия.
Кирил Тюлев    AUD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 4ч.
Графиката ни показва  дивергенцията фиксирала локално дъно и обрата който следва.
Очакваното  директно покачване с първа цел 200ЕМА вече е факт, пробива на нулата - също,  възможно е да видим корекция или повторен тест на локалното дъно която да позволи добавка в една лесна за отиграване ситуация.
Случващото се в тази двойка кореспондира добре с описаните по горе, като подава сигнал за временна слабост на франка, което би дало отражение при двойките USD/CHF и EUR/USD
Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Седмица
Двойката "покорно" отскача от силната подкрепа по дъната на индикатора.

Работното броене предложено тук  развива B вълна, като прецизно тестна подкрепата по дъната на DPO индикатор.
Това което предстои да се изясни дали описаната корекция ABC, ще се развие под формата на триъгълник или като едно по високо C от Флат.
Така или иначе, до като горният индикатор остава над силната подкрепа  по дъната, възходящата перспектива или поне рейндж остава актуална и за пробив на последното ценово дъно от началото на годината, е рано да се говори.
Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Ден
На дневна графика, линията по дъната ограничава спада на долара като, очакваният  тест на локалното дъно при двойката вече е факт, и само пробив на нулата или подкрепата по дъната на индикатора, би определило времето което ще изчерпи настоящият рейндж.
Така или иначе възходящата перспектива е очертана от тази подкрепа, нулата е пресечена и само очакваните избори могат да ограничат събитието което вече е подготвено на графиката.

Заключение:
В очакване на изборите в Съединените щати пазара е притихнал в своето очакване на събитието което предстои да разреши завръзката оформила се последният месец. 
Централните банки създадоха своята "вербална интервенция" и спечелиха отново малко време, но изборите ще дадат несравним по своята значимост тласък  на един толкова объркан в перспективата си пазар, който все повече се отдалечава от смисъла на това понятие.
Намесата на Централните банки винаги създава мимолетен хаос на пазара заради прекомерни очаквания на играчите, но това което трябва да бъде ясно е, че основната картина остава същата, реалностите не са променени и след изчерпването на еуфорията от поредната намеса, подновяването на основните движения при двойките са неизбежни.
Динамичните съпротиви и подкрепи на МА и ЕМА на голямите графики, както и индикатора, ще ни дадат сигнал когато еуфорията започне да отшумява и реалностите отново станат основен фактор при отразяване на пазарната картина.
И при трите основни двойки, на седмична графика имаме очакван ре тест на 23МА, както и откат на силното рали продиктувано от поредната намеса на Централните банки, като динамичните подкрепи и съпротиви по индикатора ще ни покажат прецизно финала на настоящата корекция.
Едва след това, пазара ще ни покаже дали това движение ще се задълбочи или навлезе в поредният рейндж породен от несигурността на пазара повлиян така драматично от "спасителите" на статуквото.
Имаме ясна корекция която разглеждам при трите основни двойки като текущо (а) с перспектива за  (в) от abc на B вълна.
Нивата  на изчерпване на тази (b) ще открием предстоящата седмица след тестовете описани при основните двойки имащи пряко отношение към развитието при EUR/USD.

Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъде приемана като инвестиционен съвет !!!