25 март 2013

EUR/USD USD-INDEX USD/CHF EUR/JPY AUD/USD AUD/CAD USD/JPY GBP/CHF 25 МАРТ 2013г.

Forex Moving Direction / Форекс Движение Посока

Напрежението около Кипър, остава в напрежение инвеститорите и ги държи в безтегловност в очакване на спусъка който ще отключи събитията отлагани до сега.

Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 4ч.
Очакваната корекция от предните два коментара, аргументирана с очебийна дивергенция, е в готовност за своето възходящо  развитие .
Причините за този авансов анонс личат красноречиво на графиката, като отчетлива дивергенция подсказа предстоящото на което сме свидетели.
Естествената цел на споменатото покачване ще бъде
1. Тест на нулата на индикатора
2.  Съпротивата оформена по върховете на индикатора
3.  До като подкрепата водена от дивергенцията остава не преодоляна, ще останем в корективно покачване през идните две седмици.

Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 Ден
Вилица на Андрюс по графиката ни подава вероятното ниво, до което би стигнала очакваната корекция, в случая нейното горно рамо.
Допълнителен фактор ще бъде и съпротивата по синият индикатор, а тест на нулата на същият ще бъде най малкото което ще очакваме.
Червеният индикатор затвори седмицата под нулата в потвърждение на низходящата идея, като тест на черната подкрепа по същият е мястото което ще даде финал на цялото движение.

Кирил Тюлев    USD-INDEX
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 Ден
Двойката формира ценови канал, като отваря седмицата от съпротивата по средната линия на канала
Графиката е категорична, че двете зелени подкрепи и по двата индикатора, ще държат долара във възходяща перспектива.
Все пак плътният тест на съпротивата по червеният индикатор, ни подава за  настоящият локален връх, както при индекса, така и при EUR/USD.
Естествено, като се има предвид, че зелените подкрепи, все още са зад нулата, тълкувам очакваният спад като корективен и след отскок от споменатата подкрепа, ще видим финално за движението покачване.
Кирил Тюлев    USD-INDEX
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 Седмица
Добре оформените съпротива и подкрепа и по двата индикатора ясно дефинират крайностите на амплитудата при Индекса, което добре подсказва за върховете и дъната през последните години при двойките свързани със долар.
Графиката е категорична за предстоящият тясен рейндж който ни очаква идните две години, като тясният ъгъл  в който се пресичат съпротива и подкрепа едва през 2015г. дава отговор на всички бикове и мечки:
Предстои ни тясен рейндж идните две години за разочарование на всички които очакват чисти трендови движения, а стрелките по червеният индикатор подсказват за това което е въпросителна за повечето участници на пазара.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 8ч.
Третата двойка с определящо присъствие ни демонстрира яснота още от януари, като оформи подкрепа с дивергенция.
Тази подкрепа вече отрази успешно тест на двойното дъно и коректно отскочи в корекция за която говорим от началото на годината.
Тази подкрепа е определяща и до като остава не преодоляна, възходящата тенденция остава актуална.
Както видяхме от графиката на USD-INDEX, с тест на съпротивата и при двата фрейма, очаквано корекцията на долара наблюдаваме и при тази двойка.
Очакваме тест на подкрепата и подновяване на покачването, конвергентно с горните две двойки.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 Ден
По голямата графика при двойката, ни подава силната подкрепа при синият индикатор, която се  явява определяща за покачването при двойката, а стрелките ни показват тестовете които ограничават спада и фиксират локалните дъна.
Същият ни демонстрира и дивергенцията дала ни основание да сме готови за ограничаване на покачването при EUR/USD, както и локалното дъно при настоящата двойка.
Естественият финал на цялото това покачване ще бъде при пореден тест на червената низходяща съпротива по червеният индикатор.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 Ден
Двойката проби  подкрепата по червеният индикатор, но все още няма сигурен аргумент за реверсия.
При синият индикатор имаме тест на нулата, но след като не конвергират двата индикатора, следва да третираме настоящото движение, като корекция, за която не можем да твърдим, че има решаващ характер.
Очаквам двойката да постигне нивата на питанките и при двата индикатора, което ще ни даде възможност да тълкуваме спада като корективна вълна на цялото покачване, като място които би ни дало добра дистанция за закриването на  всички къси позиции натрупани до сега.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Седмица.
Голямата графика, винаги ни дава пространствено виждане за развитието на двойката, като тук добре се проследява дивергенцията, особено при червеният индикатор, който ни подготви за финала на цялият спад от 170 надоло.
Синият индикатор също добре подава локалните дъна на спадовете, които са в потвърждение на същите, при червеният такъв.
И при двата индикатора имаме добре изразена подкрепа на движение, което разглеждам като А вълна от АВС.
Корективната В вълна би тествала най малко нулата на синият индикатор където ще затворим късите открити при двойката, както и място за добър вход при изграждане на средно срочни дълги позиции за С вълна, като, само преодоляване на описаните две подкрепи при индикаторите, биха  променили нагласата за случващото се.
Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 8ч.
Тук обаче, нещата стоят доста по ясни, а чистата дивергенция по графиката, ни подава тази сигурност, която не успяхме да намерим при горната двойка.
Стрелките демонстриращи  дивергенцията, а по специално по индикатора формират съпротива, а един пробив на подкрепата, ще бъде последното доказателство което е необходимо за да подкрепа описаната идея.


Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Седмица
Ще се върна на по голямата графика, за да припомним причините които дават увереност, за това което предстои.
Червеният индикатор с пробивите на описаните подкрепи и съпротиви добре показват обратите на движенията, като и двата индикатора са единодушни, че силната подкрепа при тях създава възходяща перспектива в средно срочен план.
Корекцията която естествено можем да очакваме, ще срещне тази силна подкрепа и даде прецизно място както за закриване на къси позиции, така и за вход на дълги такива.
Кирил Тюлев    AUD/CAD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
На по малката графика три вълновите движения са подкрепени с възходящата права по дъната на индикатора.
Работното броене разглежда настоящото покачване като а?на С вълна, текущо /с/ на а под формата на Краен диагонал.
Очаквам корективен спад за  в/С, който да тестне спомената подкрепа , преди да видим  следващото покачване за /с/С  към горната граница на рейнджа.

Нещо компютъра или сървъра ми прави проблем  като не успявам да сваля и заснема графиките  които остават за коментар.
Веднага щом позволи, ще добава останалите.

Твърдата готовност на всички Централни Банки да продължат с обезценка на валутите си //Валутни войни// създават реалност която няма връзка с потенциала при съответните валути, а това прави пазара изключително не сигурен и податлив на влияния, които нямат връзка с реалностите на деня.

Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не 
следва да бъде приемана като инвестиционен съвет !!!