10 септември 2012

EUR/USD USD/CHF EUR/JPY USD/JPY 10 СЕПТЕМВРИ 2012

Forex Moving Direction / Форекс Движение Посока

Изминалата седмица добави красноречиво доказателство, как пазара чрез графиката може да подскаже какво би се случило като политическо събитие.
Евро Бюрократите, а и ЕЦБ бяха предвидими за пазара и същият, чрез дивергенции  и динамични подкрепи и съпротиви подаде яснота за това което в края на краищата се случи.
Техническият анализ работи, а потвърждението от края на последната седмица може да бъде проследено като целите обявени са почти или напълно постигнати.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер   
Ден
Двойката продължи корективното си възходящо движение, като тества динамичната съпротива при 200EMA//последната стрелка на графиката//.
Във същото време, на индикатора имаме ниво в подножието на нулата
//стрелката по индикатора//, където следва да очакваме тест на същата.
И двата теста //индикатор и 200ЕМА//, ще бъдат силна съпротива и следва да ограничат напора на биковете.
Можем да очакваме, около тези нива да се изчерпи първата част от настоящата корекция и потърсим добри места за къси входове около и над описаните съпротиви.
Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер  
4ч.
На по малката графика добре се вижда ценови канал, като имаме плътен тест на горното рамо на същият. Това е още един аргумент за къса добавка, която на първо време да търси цели в рамките на долното рамо на канала.
Искам изрично да натъртя:
Имаме силна подкрепа по дъната на индикатора и до като тази подкрепа не бъде преодоляна, всички къси са в рамките на интра дневна търговия и за подновяване на доларовият тренд не може да се говори.
Това което очаквам, е странично движение, като част мини корекция в рамките на канала или корекция на възходящият тренд от август насам, след достигането на описаните съпротиви, - горно рамо на ценовият канал, 200ЕМА и нулата при индикатора на Дневна графика.
Само пробив на горното рамо на ценовият канал, би променил цялата картина  която наблюдаваме до сега.
Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер   
Седмица
Работното броене предложено тук е симулативно и предстои да се изясни дали описаната корекция ABC, ще се развие под формата на триъгълник или като едно по високо C.
Така или иначе, до като червенията индикатор остава над силната подкрепа при индикаторите, възходящата перспектива или поне рейндж остава актуална и за пробив на последното дъно не може да се говори. 
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер  
Ден
Двойката достигна динамичната подкрепа при 200ЕМА //последната стрелка//, където можем да търсим симптоми за изчерпване на низходящото движение. Същото добре може да се фиксира с тест на нулата при индикатора, като добро място за вход на дълги позиции в рамките на интра дневна търговия.
Искам изрично да подчертая, че това движение за покачване ще бъде финално за цялата А вълна, а линиите на съпротива по върховете на индикаторите//и при двата// подават подготовката за дълбока корекция B вълна на цялото покачване от 0.70 нагоре.
В този смисъл, до като тези силни съпротиви не бъдат преодоляни, основното движение ще бъде в перспектива за мечките, а описаното покачване трябва да се гледа като финално.
В този смисъл, целта на движението ще се намери лесно при тест на същите тези съпротиви.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер   
4ч.
На графиката се вижда почти постигната целта //предходното дъно//която търсихме в предните коментари.
Можем да очакваме след тест на същата да потърсим откат на спада от 0.99 надолу, като прецизно затваряне на дългите ще намерим при тест на съпротивата при индикатора.
Трябва да е ясно, че тези дълги са интра дневни и след теста на съпротивата, ще се ориентираме към по средно срочни цели в рамките на B вълна, като корекция на цялото покачване от 0.70 нагоре.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер  
 Седмица
Графиката на двойката ясно показва категоричен низходящ тренд, но в същото време, една все по добре очертаваща се дивергенция спрямо индикатора.//червените стрелки/
Дъната прецизно отскачат от тази силна подкрепа по индикатора като добре прецизират всяко следващо дъно.
Само преодоляване на нулата на индикатора на седмична графика, ще даде финал на цялият спад, като това видимо не се очаква в средно срочен времеви хоризонт. 
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер   
 Ден
Работното ми броене на двойката която заедно с предходната има най пряко значение за случващото се при EUR/USD.
Очертаният канал приемам за Краен диагонал на C вълна от ABC на цялият спад от 2008г. насам. 
Текущо се развива корекция която пряко кореспондира със същите такива при EUR/USD и USD/CHF добре подкрепени с явни дивергенции и подготвящи финал на цялото движение което приемам за трета вълна на диагонала // съответно А вълна при изредените по горе двойки//.
Тук също се проследява дивергенция при синият индикатор за финал на (а)-жълта и подготвяща настоящата корекция за която говорехме в началото на лятото, като част от едно по голямо движение което да изпълни ваканционните месеци.
До като силната подкрепа по дъната на индикатора не е преодоляна възходящата перспектива е предопределена и само нейното пресичане,
ще даде сила на мечките при двойката, както и при EUR/USD
Искам да спомена едно броене което бях предложил преди около 3 месеца, а по точно последното дъно от февруари на 97.30 да се разглежда като финал на 3 та вълна, а последващото развитие да се мисли като корекцията за 4 та вълна на Крайният диагонал.
 Нямам сигурност и за това и двата варианта остават в сила. 
Настоящото броене беше предизвикано от по ниското последно дъно, но пък сме виждали и B вълна която да е разширена/ удължена.
По голяма сигурност ще ни даде дълбочината на настоящата корекция която която разглеждаме на графиката. 
Ако същата се окаже плитка, в рамките на 101+/102+, описаното броене остава в сила, но ако тази корекция дублира върха около 108+/110+, тогава броенето което предложих преди три месеца за 4 та вълна текущо C бъде основно. 
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер   
8ч.
Двойката почти достигна описаните цели, като ще търся закриване на дългите позиции. при тест на Вратната линия на фигурата Глава и рамене от март-май тази година, съчетано с  постигането на предходният връх при нива 101/102.
Силната подкрепа по дъната на индикатора не дава никакъв шанс поне за сега за аргументи на мечките, като само преодоляване на същата ще даде тежест, която да поднови основният тласък в полза на Долара и ущърб на Евро.



Заключение:
Корекцията за която говорихме в предни коментари достигна плътно или почти целите които очаквахме и при трите двойки  EUR/USD,  USD/CHF  и EUR/JPY.
Можем да търсим прецизни нива за затваряне на позиции при тест на описаните съпротиви при Евро - Долар и Евро- Йена 
Това което ще очакваме през настоящата седмица е да търсим финал на покачването при тези две двойки, както и да се разбере под каква форма ще се развие настоящата корекция.
Характерно за четвъртите вълни е да бъдат сложно съставни корекции, така че, можем да очакваме формациите триъгълник или Флат.
Какво ще ни предложи пазара, остава да разберем идните седмици.
Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъде приемана като инвестиционен съвет !!!