27 юни 2012

EUR/USD 27 Юни 2012

Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер  
15мин.
Денят не донесе нещо което да обори развитата идея, напротив, добави нови аргументи в подкрепа на предложеното от вчера и края на миналата седмица.
Корективната формация според работното броене се развива 
като /w x y x z/ 53535/ допълвайки идеята с отчетлива дивергенция
//стрелките на графиката//
Това което можем да очакваме е, след демонстрираната слабост подчертана от дивергенцията, цената да следва подкрепата // възходящата права /// по дъната на индикатора, като това рефлектира в възходящо движение.

Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер  
30мин.
Потвърждение намираме и при конвергиращата за идеята  двойка, където имаме отчетлива дивергенция // стрелките//, като дори осцилатора вече плътно е опрял в подкрепата по дъната//възходящата права// и следва да видим пробив на същата като да коригира настоящото покачване.

Кирил Тюлев    EUR/JPY 
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер  
15мин.
За разлика от предните дни, този път и двойката потвърждава движението където в пълен синхрон можем да проследим чиста дивергенция, която ще рефлектира в ревърс на настоящият спад.

Кирил Тюлев    EUR/JPY 
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер 
4ч.
На по голямата графика също добре се вижда че, осцилатора остава над нулата с което поне за сега не потвърждава подновяване на спада при еврото. 
Напротив, //червената стрелка// показва, че за разлика от предните
 //черните стрелки// Евро остава в корективно движение, като горните малки графики потвърждават развитата идея до сега идея.

Заключение:
В коментар от миналата седмица, както и предният ден подчертах, че за мен, настоящият спад от 1.27 50 надолу е по скоро част от едно по голямо корективно движение, а не подновяване на доларовият тренд.
Как ще се развие то, предстои да очертае пазара, а ние с помощта на технически анализ да намерим формацията която ще предложи.
Чисти дивергенции и на трите малки графики са добър довод, че локално дъно е постигнато и предстои да видим контра движение.
Целите на същото биха били 50-70% Фибоначи и бившият връх при EUR/USD и EUR/JPY , съответно дъно при USD/CHF, като статични подкрепи и съпротиви. 
Динамичните такива, ще намерим на по голямите графики едва когато пазара подкрепи описаното броене

Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не 
следва да бъде приемана като инвестиционен съвет !!!