20 юни 2012

EUR/USD 20 Юни 2012



Съвсем съзнателно пропуснах да постна коментар след изминалата пазарна сесия на първият ден от седмицата. 
Целта бе, това което фиксирах  като идея в четвъртък вечер, да се развие и видим неговият ход, от  точката зададена в коментара от 15 юни т.г.
=============================================
Ще си позволя да пусна коментара от  15 юни, след което ще добавя, ако се налага.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за по голям размер
4ч.    15 Юни 2012
Нещата биха били лесни и  прости ако на по голямата графика  не се подсказват неща които променят картината като цяло.
На индикатора ясно се виждат пробивите осъществени на осцилатора, които фиксират промяната в тенденцията ///черните стрелки //
Всеки такъв променя тренда със съответният рефлекс при EUR/USD.
Настоящият такъв, вдъхва съмнение и дава основание за предпазливост, в предвид възможността която се открива с един потвърден пробив.

============================================================================================
 Това което сега мога да добавя е, идеята която бе подадена в четвъртък миналата седмица се разви прецизно, пробива бе потвърден, а корекцията от по висока йерархия на цялото движение от 111.00 е в фаза на развитие.
На индикатора //стрелките// фиксират обратите при двойката, като последната демонстрира устойчивият пробив.
Само преминаване на осцилатора под нулата, ще подаде финал на корекцията започнала в началото на месеца и прецизирана с класически Шип фиксиращ локалното дъно.


Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за по голям размер

Ден  15 Юни 2012
Преди около 20 дни писах, че има работно броене при двойката EUR/JPY, което ако се реализира, би отворило възможност за навлизане при EUR/USD. в поредният консолидационен суинг от ранга на този който видяхме в началото на годината през месеците януари-април.

Ако двойката задържи устойчиво над 23МА,  както се случва в момента и двата осцилатора преминат на позитивна територия, можем с доза категоричност да кажем че, навлизаме в C вълна на 4 та от краен диагонал описана на графиката.
При реализиране на тази идея, това ще върне двойката, както и EUR/USD в поредната консолидация 
// странично движение// което да изпълни със присъствие лятните месеци и даде глътка време и въздух на евро чиновниците.

============================================================================================
 Това което сега мога да добавя е, че идеята за пробив на графиката 4ч. намира своето развитие, като 4та вълна от Краен диагонал, текущо /c/ вълна която ще търси своето развитие в посока горното рамо на канала рамкиращ Крайният диагонал.
Все пак, за да бъде потвърдено това броене, е необходимо DPO21 - "синият" осцилатор да премине на положителна територия //червената питанка//.
Така или иначе, до като двойката остава над 23МА корекцията остава в сила, а подновяването на доларовият тренд остава висящо.
Тест и преодоляване на  DPO21 - "синият" осцилатор ще потвърди броенето и ще въведе двойката със съответният рефлекс при EUR/USD в поредната много месечна консолидация


Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за по голям размер
2ч.
На графиката //стрелките// по индикатора подават прецизно фазите на обрат, като само преминаване на осцилатора над нулата ще даде сигнал за завършеност на движението.


Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за по голям размер
Миналата седмица писах че:
""15 Юни 2012
Нещата биха били лесни и  прости ако на по голямата графика  не се подсказват неща които променят картината като цяло.""

============================================================================================
На графиката се вижда този рефлекс от   който се проектира върху EUR/USD
След като миналата седмица EUR/JPY подаде сигнал за това което предстои,
Пробивът на силната съпротива осмислил консолидацията от м. март до м. май вече е факт и само преминаване на осцилатора на негативна територия //под нулата//, би подал сигнал, че движението е на финал.
Към момента двойката следва възходящата подкрепа    проектирана по дъната.
Потвърждение на броенето на дневна графика при EUR/JPY, ще подаде основание, това движение което наблюдаваме сега да бъде само първата част от едно цяло което да осмисли лятната консолидация


Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за по голям размер
8ч.
Естественият стремеж на двойката е динамичната съпротива при 200МАЕ, която към настоящият момент е на ниво 1.28 20 // стрелката на графиката//.
Възходящото движение остава актуално до като DPO20 // червената стрелка// остава над нулата на осцилатора.
При DPO 80 имаме пробив на съпротивата
 //падащата по върховете и черната стрелка на индикатора//, като тест на нулата и нейното надхвърляне ще потвърди изцяло работното броене при EUR/JPY.


Какво би оборило развитата до сега идея?
Оставане на DPO 80 под нулата на осцилатора, преминаване на DPO20 под нулата на същият, както и  пробиви при трите двойки на 4ч. описани по горе биха дали аргумент за финал на корекцията и възобновяване на основното про доларово движение.



Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не следва да бъде приемана като инвестиционен съвет !!!