07 януари 2013

EUR/USD USD/CHF EUR/JPY AUD/USD AUD/CAD USD/JPY 07 ЯНУАРИ 2013г.

Forex Moving Direction / Форекс Движение Посока

Нека поздравя четящите този Блог, с Новата 2013г, като отправя пожелания за духовна сила и интелектуална мощ, която ще бъде належаща в едни толкова екстремни по отношение на финансовата  реалност времена.
Те ще бъдат необходими и нека разума не ви напуска!!!

Съзнателно излязох от пазара през втората половина на декември и останах в страни от него, за да мога да не бъда част от един твърде тънък по ликвидност и обеми пазар, да го оставя да се отече в своята крайност, както и да не бъда част от една твърде не стабилна за края на годината реалност.

Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 2ч.
Работното ми броене, разглежда случващото се , като възходяща /авс/ комбинация, която се проследява добре със своите дивергенции за /с/ вълни.
Имаме класическа такава с резонен пробив, който очаквам да се развие през идните дни от седмицата.
Тъй като цялата структура на под вълните на покачването е в тройки, е нормално да очакваме ревърса също да бъде в три вълново развитие.

Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 8ч.
Ако тази дивергенция на 4ч. се потвърди и тук. т.е. видим тест на нулата на индикатора, ще имаме потвърдена дивергенция и аргумент за рервърс на покачването от 1.21 нагоре.
Дори и да видим финален възходящ спайк , след този тест на нулата, то той ще намери отразяване по вече оформената съпротива по върховете на индикатора.
Не мога да бъда категоричен,преди да видя силен аргумент, който да потвърди очакваното, но все пак имаме достатъчно основание да бъдем подготвени за такъв.
Нека проявим търпение в едно толкова не сигурно време и изчакаме коректен сигнал, който да позволи ниско рисков вход и избегнем колебанията преди пазара да се определи.

Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 4ч.
Тук съм приложил работно броене, под формата на три вълнова комбинация /авс/ за А вълна.
Имаме вече и подкрепа по дъната, която ни подава ранен сигнал за дивергенция и подготвя локалното дъно аргументиращо финализиране на спада от 0.99 надоло.
Възможно е да видим последен спайк надоло, който да бъде отразен от тази подкрепа, а до като тя остава не преодоляна имаме вече сигнал за корективна възходяща перспектива.

Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 8ч.
Хубава дивергенция се очертава, която ни  подготвя за финал на спада от 0.99 надоло, като А вълна.
 Тази дивергенция, все още не е потвърдена и не изключва финален низходящ спайк , който отново да тестне вече оформената подкрепа.
Така или иначе, можем вече да бъдем в готовност за сигнали които да потвърдят тази нова перспектива, чрез локализиране на локално дъно и начало на В вълна корективна на този спад.

Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 4ч.
Йената пропада при всички двойки където присъства, след обявената готовност  на Я.Ц.Б. да се включи в надпреварата при печатането на пари.
Покачването извървя своето развитите, като към момента, нямам никакъв сигнал за изчерпването му.
Все пак,  аз тълкувам това покачване като три вълнова комбинация /авс/ за А вълна, като очаквам идните дни да покажат сигнали за изчерпването и, както и  ревърс за В вълна, която да се развие идните месеци.

Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Ден
Във своите коментари от миналата година, разглеждам спада, като А вълна от три вълнова схема /авс/ с краен диагонал за /с/
Този краен диагонал, бе пробит, за корективно покачване срещу цялият спад от 170 надоло, текущо  А вълна.
Двойката се намира вече в екстремните стойност на индикатора-//черната хоризонтална права по индикатора//, като очакваме някакви индикации за изчерпване на силата движила двойката през последните 4 месеца.
Сигнали за това, ще търсим идните дни, за начало на корекция на цялото покачване от 0.94 нагоре.
Цели на тази корекция за /а/ на В, ще бъде нулата на индикатора, като добро място за затваряне на късите позиции отворени при двойката.

 Кирил Тюлев   USD/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Седмица
От месеци насам, коментираме възходящата перспектива на двойката, подсигурена от силната дивергенция и при двата индикатора.
Подкрепата осигурена от тях, създава сила за поредният отскок, който за момента разглеждам като /с/ вълна от А - корективна на спада от 125 надоло.
Целите които  определихме бяха постигнати със тест на 200ЕМА, като варианта за фигура триъгълник отпада, заради височината на /с/ вълна, надхвърлила /а/
Можем да очакваме корективен спад за  В, което ще вкара двойката в рейндж от по голям времеви хоризонт с ясно очертан ареал.
Само пробив на силната подкрепа на DPO80, ще даде сила на мечките за възобновяване на спада, но в средно срочен план това е малко вероятно.

 Кирил Тюлев    AUD/CAD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 4ч.
Двойката продължава колебливото си поведение през последните два месеца.
Въпреки това, остава над индикатора//зелената линия на подкрепа// като е легнала плътно по нея, без опит за отскок.
Това предполага, поне в кратко срочен план продължаване на рейнджа с лек възходящ уклон- до като пълзи над подкрепата, като  пробив на тази подкрепа, ще промени - изясни  колебанието, като двойката определи перспективата си.

Кирил Тюлев    AUD/CAD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
 Ден
На по голямата графика, добре се очертава силната съпротива, която ограничава възходящият ресурс на двойката, свеждайки го до ограничен рейндж.
Имаме плътен тест на тази съпротива и е естествено да очакваме  отскок надоло, като само пробив на същата, може да промени общото състояние.
По голямият фрейм има приоритет и за това можем да очакваме съпротивата да отклонява надоло естественият уклон, до преодоляване на същата, като пробив на подкрепата на графика 4ч. ще ни даде потвърждение за момента.

Кирил Тюлев    AUD/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
Ден
Двойката реализира финална вълна Е от триъгълник, текущо нейната /с/
 от Е.
И при двата индикатора имаме съпротива която ограничава напора на биковете, оформяйки горното рамо на триъгълника.
Очаквам да се развие спад в полза на долара за финалната вълна Е от триъгълника, да намерим локалното дъно на по малката графика и се подготвим за дълги около нивото 0.99 или евентуален тест на долното рамо на същият.

Заключение:
Пазара търси своето  определение, като вече има създадени дивергенции, които чакат своето потвърждение.
Дори и така, имаме вече първи сигнали и сме предупредени за  ревърс при описаните двойки, а очакваното потвърждение, ще даде увереност в един твърде изнервен и не сигурен пазар.

Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не 
следва да бъде приемана като инвестиционен съвет !!!