04 юли 2012

EUR/USD 04 Юли 2012

Кирил Тюлев    EUR/USD
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
1ч.
Миналият месец писах че, спада през месец юни //1.27 40 надолу// не е подновяване на доларовият тренд, а по скоро част от едно по голямо движение, което ще изпълни лятните месеци.
Основен аргумент за това намираме  при двойката EUR/JPY, както и явното не съответствие с другата двойка USD/CHF имаща пряко отношение към движението при EUR/USD
На графиката съм предложил  работно броене, към което се придържам, до като пазара не отрече идеята.
Това което можем да очакваме е покачване за /c/  на  а от аbc, като това  а , е само първата част от движение което ще се развие като C //ABC жълтите//
Имаме ценови канал, който държи движението и само пробив на същият, както и подкрепата //възходящата права// по индикатора, ще даде финал на покачването, започнало в края на юни.
Кирил Тюлев   USD/CHF
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
1ч.
Двойката която конвергира с EUR/USD е огледална, като  по форма и съдържание съответства напълно на горната графика.
Имаме ценови канал, осцилатора е под нулата, а целта е долното рамо на канала изпълнявайки  C вълна на три вълнова комбинация на цялата консолидация.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
8ч.
EUR/JPY е двойката която напоследък се явява "капката" която накланя везната в посока подновяване на тренда или навлизане в корекция.
Тя беше в основата на идеята развита миналият месец и намери пълно потвърждение, поне до сега.
Двойката е пред тест, а по късно вероятно преодоляване на 200МАЕ, както и "вратната линия" на фигурата Глава и рамене през март и април т.г., които  са съпротиви оказващи влияние на покачването.
Преодоляване на същите ще бъдат силен сигнал и аргумент в посока корективното покачване на Евро запълващо лятните месеци.
Осцилатора е над нулата и стриктно над възходящата права по дъната на индикатора.
До преодоляване на същата възходящото движение остава актуално.
Кирил Тюлев    EUR/JPY
кликнете върху графиката за да я видите в пълен размер
2ч.
Единствената въпросителна, която за момента ограничава технически описаното покачване което резултатира при EUR/USD е, очакваният пробив при индикатора, който трябва да пробие все още не преодоляната съпротива//падащата права по върховете//.
Пробив на тази съпротива//питанките//, ще отключи психологическата задръжка за възходящо движение и ще даде потвърждение на броенето при двойката, предложено миналият месец и повлияе пряко при EUR/USD,
под формата на поредната корективна формация която ще запълни лятото и даде отлична възможност за  рейнджова търговия.


Заключение:
Обикновено пазара се разделя на 20% импулси и 80% корекции.
Като имаме предвид, че корективните движение са основно в тройки ABC, същите се явяват поле за успешна търговия, особено при ясно очертани граници на структурата.


Изразеното мнение в блога е лична визия за пазарната перспектива и не 
следва да бъде приемана като инвестиционен съвет !!!